Verse kalkoen
- Verwarm uw oven 15 minuten voor op 175 graden.
- Haal uw kalkoen uit de verpakking.
- Kruid uw kalkoen van buiten met de bijgeleverde kruiden.
- Leg het spek op de buik van de kalkoen.
- Plaats uw kalkoen (op de rug) op een ovenschaal/bord en plaats hem in uw oven.
- Sluit uw kalkoen rondom met aluminium folie
- bij 2,75 kg kalkoen 3,5 uur op 125 graden
- bij 3,75 kg kalkoen 4,5 uur op 125 graden
Na de bereidingstijd op 125 graden, het aluminium folie verwijderen en uw kalkoen nog 15 a 20 minuten op 175 graden laten bruinen.
Indien u een kerntemperatuurmeter heeft moet kern van de kalkoen in het dikste gedeelte van de filet(borst), minimaal 73 graden Celsius zijn.
Gevulde kalkoen
- Verwarm uw oven 15 minuten voor op 175 graden
- Haal uw kalkoen uit de verpakking, maar laat het aluminiumfolie om de kalkoen zitten.
- Uw kalkoen is reeds gekruid.
- Plaats uw kalkoen (op de rug) op een ovenschaal/bord en plaats hem in uw oven.
- De gevulde kalkoen 5 uur garen op 125 graden (De XXL kalkoen 7 uur op 125 graden)
Na de bereidingstijd op 125 graden, het aluminiumfolie verwijderen en uw kalkoen nog 15 a 20 minuten op 175 graden laten bruinen.
Mocht u een kerntemperatuurmeter hebben, dan moet aan het einde van de bereiding de kern van de kalkoen minimaal 73 graden zijn.
Gevulde kip en Gevulde Parelhoen
- Verwarm uw oven 15 minuten voor op 175 graden
- Haal uw kip/parelhoen uit de verpakking.
- Uwkip/parelhoen is reeds gekruid.
- Plaats uwkip/parelhoen (op de rug) op een ovenschaal/bord en plaats hem in uw oven.
- daarna 2 uur garen op 150 graden
Mocht u een kerntemperatuurmeter hebben, dan moet aan het einde van de bereiding de kern van de kip/kalkoen minimaal 73 graden zijn.